A boldogság

 2010.11.09. 16:26

Az örök talány, mindenki vágya... Mitől is leszünk boldogok?

Számos tanulmány készült már ebben a témában. Egy közös tényező mindegyikben szerepel, mégpedig az emberek közötti kapcsolatok fontossága. A barátságok ugyanúgy boldoggá tesznek bennünket, mint egy stabil partnerkapcsolat. A kutatók azt is bebizonyították, hogy akik ápolják embertársaikhoz fűződő kapcsolataikat, egészségesebbek és tovább élnek.

Kiemelkedő jelentősége van annak, hogy tudjunk szeretetet adni, és tudjuk azt elfogadni. A barátság és a partnerkapcsolat tekintetében is fontos, hogy az kölcsönösségen alapuljon.

Ez bármilyen hihetetlen, begyakorolható! Íme néhány ötlet:

- Tanuljuk meg a jót elfogadni!

- Tanuljunk meg pozitív visszajelzést adni, dicsérni!

- Tanuljunk meg beszélni vágyainkról és szükségleteinkről!

- Legyünk gyakrabban segítőkészek!

- Mosolyogjunk többször!

- Csínján bánjunk az ítéletekkel, a címkézéssel!

- Őszintén fejezzük ki együttérzésünket is!

- Jelöljük ki a határokat, és tanuljunk meg NEM-et mondani!

S ha mindezeket naponta alkalmazzuk, betanuljuk, észre fogjuk venni, hogy boldogságunkat helytelen mindig mástól várni és függővé tenni. Annak gyökerei ugyanis elsődlegesen önmagunkban rejlenek!

Amíg önmagunkkal hadilábon állunk, önismereti problémákkal küzdünk, hajlunk az ok nélküli panaszkodásra, addig nem tudjuk észrevenni azt az erőt és utat, amely a boldogságot jelenti!

Tartalmas gondolatokat kívánok!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://life-coach.blog.hu/api/trackback/id/tr982436325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása