Érzelmek, érzések

 2011.02.05. 14:58


Egy régi vélemény szerint a férfiakhoz az értelem, a nőkhöz az érzelem kapcsolódik. :-)

Hogy miért? Azért, mert a -látszat szerint- a férfiaknak nehezebb az érzéseiket kimutatni, mint a nőknek. Ezzel szemben a nők kreatívabbak és kezdeményezőbbek, amikor az érzésekről van szó.

De mi akadályoz meg bennünket abban, hogy kimutassuk érzelmeinket?

Összefügg ez vajon azzal a társadalmi elvárással, amely szerint az érzelmeinket úgymond nem illik kimutatni? Vagy azzal, hogy azt az embert, aki kimutatja érzelmeit, gyengének tartják? Vagy az attól való félelemmel, hogy a magunkról alkotott és mutatott kép ezáltal sérülni fog, és ezáltal kiszolgáltatottá válunk?

Az érzések kimutatása összefügg a kreativitással. Aki a régiben nem mer kételkedni, és azon nem akar javítani, az soha nem lesz képes új dolgokba belevágni, így az érzéseit sem fogja tudni kimutatni. A kreativitás azt is jelenti, hogy az ember a tudatalattit, azt, amit nem tud kontroll alatt tartani, vállalja. Ebben a folyamatban hallgatunk a belső hangunkra, és gondolatainkról és lényünkről fellebbentjük a fátylat.

Ön szerint?

 

Érdekli egy próba-coaching? Csak azért, hogy kipróbálja, Önnek való-e? Természetesen ingyenesen és kötelezettség nélkül.

Írjon, és megbeszéljük! E-mail: info@life-coach.hu

 

Hírlevél

Címkék: félelem érzések érzelmek

A bejegyzés trackback címe:

https://life-coach.blog.hu/api/trackback/id/tr482640172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása